sohbetreklam

Gönderen Konu: SİMENTAL  (Okunma sayısı 1460 defa)

Çevrimdışı RotaSız

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 428
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
SİMENTAL
« : 19 Temmuz 2019, 10:29:03 »
Anavatanı İsviçre ve Avusturya'dır. Fleckvieh (Lekeli inek) olarak adlandırılırken zamanla bu isim "Simental" olarak devam etmiştir. Kombine verimli (Et - Süt) bu ırk kuzey ve güney Amerika'da, Avustralya'da, birçok Avrupa ülkelerinde ve Afrika'da daha çok etçil yönünden dolayı tercih edilmektedir.

 

1870 yıllarında İsviçre deki yerel kırmızı ve beyaz ırkın melezlenmesi sonucu ortaya çıkan sarı danaların Avusturya'daki yerel Fleckvieh le melezlenmesi sonucu oluşturulduğu sanılmaktadır. Oluşan yeni nesil (Simental) daha güçlü ve sağlam olduğu görüldü. Günümüzde %5 - 7.5 oranında Kırmızı (Red) Holstein ile melezlemelerle sütçü özelliği arttırılmaya çalışılmaktadır. Yıllık süt ortalaması ve yıl boyu daha istikrarlı süt oranı amaçlanmıştır.

 

Simental ırkı diğer etçil ve sütçü ırklarla melezleşmeye çok uygundur. Bu sayede doğan buzağılar daha sütlü ve etli olmakla beraber , kas yapılarını da destekler. Dünya'da ortalama 42 milyon Simental inek yetiştirilmektedir. Bu oran onu dünyadaki 2. en çok kullanılan ırk yapmaktadır. Örneğin Almanya'nın en gözde ırklarından biridir. Ortalama bu ülkede 1.5 milyon Simental bulunmaktadır.

 

 

Görünüm Özellikleri:

 

Renk sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır.

 

Mutlaka baş, alın ve kirpik beyaz renktir.

 

Erkek ve dişileri boynuzludur.

 

İklim şartlarına kolay adapte olur.

 

Uzun ömürlüdürler.

 

Yüksek döl verimi özelliği

 

Annelik içgüdüsü yüksektir.

 

Adaptasyon yeteneği çok iyidir.

 

Sağlık problemi azdır.

 

Düşük somatik hücre sayısı

 

Bir çok özelliklerinden dolayı yetiştiricilerin öncelikli tercihidir.
GidenLerin ArkaSından YakmıŞım 1 Cigara GeLenLeri İzLiyoruM...