sohbetreklam

Gönderen Konu: Müslüman kime denilir?  (Okunma sayısı 2414 defa)

Çevrimdışı RotaSız

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 428
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
Müslüman kime denilir?
« : 02 Ağustos 2019, 18:13:52 »
Arapça olan Müslüman kelimesi “Allaha boyun eğen, O’na itaat eden veya İslam dinini kabul eden” manasına gelir. Batıda daha halen zaman zaman kullanılan ‘Muhammetçi(ler)’ kavramı tamamen yanlıştır. Çünkü Müslümanlar Muhammed (sav)’e ibadet etmez, ancak ve ancak, arapçada tek ve bir olan İlah manasına gelen yüce “Allah’a” kulluk ederler.

Peki bu noktada “kulluk etmek/boyun eğmek” ne demek olduğunu araştıralım. İlk akla gelen soru şu olabilir: “Nasıl olur ki insanoğlu fıtraten hep özgürlük ve serbestlik peşinde olmasına rağmen, bir Yaradana boyun eğsin O’na kulluk etsin? İlk bakışta bu tezzat gözükebilir. Ama izahı aslında çok basit. Mutlak özgürlük kast ediliyor ise, şu anlama gelir: “Kişi istediği her şeyi istediği gibi yapması veya yapmaması.” İşte tam bu bir Yaradan’ın sıfatıdır, bir yaratığın değil! Ve bu sıfatı yüce Allah kendisine has kılmıştır. Bizler ise O’na muhtaçız ve O’na bağımlıyız. Demek ki insanoğlu serbestlik ve özgürlük istiyor ise, o zaman hep yüce Allah’ın takdir buyurmuş olduğu “izafi (relativ)”, yani sınırlı, serbestlikten ve özgürlükten bahs edebiliriz. Ve yüce Allah insanoğlunun ancak O’na itaat edip, O’na ibadet ederek serbestlik, özgürlük ve dolayısı ile huzur bulmasını tayin ettiği ise, o zaman boyun eğerek nasıl özgürlük bulabilmemizi kolayca anlayabiliriz: Ruhumuzu, kişiliğimizi sıkan ve daraltan bütün putlardan ve put yerine geçen her nesneden soyutlanarak, onların köleliğinden kurtularak, ancak tek bir İlah olan yüce Allah’a saygı ve sevgi ile boyun eğmekle.

Her kim ki yüce Allah tarafından istenilen bu boyun eğmeyi ret ederek mutlak veya izafi özgürlüğüne kavuşabileceğini zan ediyor ise, ancak kendini kandırır. Delil olarak o insanın hayatındaki son anına bakmak yeterlidir. Çünkü en geç o zaman muhtaç ve zavallı bir şekilde yüce Allah’a boyun eğerek hayatı için yalvaracaktır.

“De ki, "Üzerinize Allah'ın azabı gelse veya kıyamet saati size gelse (ölüm), Allah'tan başkasına mı yalvarırsınız? Doğru iseniz bana bildirin. Hayır; sadece O'na yalvarırsınız; dilerse yalvardığınız şeyi giderir, siz de O'na koştuğunuz ortakları unutursunuz.” (Kur’an-ı Kerim 6:40-41)

Ama bu son andaki yalvarma çok geç olacak. Çünkü hayatın asıl anlamı ve asıl gayesi bu noktaya gelmeden O’nu tanıyabilmek, kendimizi tanıyabilmek ve Müslüman olup O yüce Yaradana ihlas ile boyun eğmemizdir.
GidenLerin ArkaSından YakmıŞım 1 Cigara GeLenLeri İzLiyoruM...