sohbetreklam

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - RotaSız

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22
76
Son dakika Haberleri / Erdoğan'dan kabineye 'damat' ayarı
« : 11 Eylül 2019, 13:19:50 »
Yeni yasama yılına doğru kabinede değişiklik yapılacağı beklentisi yine yükselirken, Albayrak ve Soylu için “Biri diğerini yedi” görüntüsü yaratmayacak formül konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre; 23 Haziran seçimlerinin hemen ardından kabinede ve parti yönetiminde değişiklik olacağı beklentisi, yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’e doğru yeniden güçlü biçimde dillendirilmeye başlandı. AKP kulislerinde, Binali Yıldırım’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılırken, Saray’da odasının bile hazırlandığı konuşuluyor. Erdoğan’ın partiye de ağırlık verebilmek için cumhurbaşkanı yardımcısı sayısını artıracağı belirtiliyor. Kabinede yapılacak değişikliğin kapsamının ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın etrafında düğümlendiği kaydedilirken, “Eğer Süleyman Soylu kabinede kalırsa Albayrak da kalır. Ya da ikisi de kabine dışına alınır. ‘Biri diğerini yedi’ görüntüsü oluşmaması için böyle bir denge kurulabilir” görüşü dile getiriliyor.

AKP’de kabine revizyonu olup olmayacağına ilişkin kulisler yeniden hareketlendi. Erdoğan’ın, il gezilerinden sonra Meclis’in açılmasıyla birlikte kabinede değişiklik yapacağı konuşuluyor. Ancak basına yansıyan her kabine revizyonu haberinin ardından “Dışarıdan dayatmayla kabinede değişiklik yapmayız” anlayışı nedeniyle revizyonun tarihi konusunda net bir tahmin de yapılamıyor. Bakanların TBMM’de yemin etmesi koşulu nedeniyle Erdoğan’ın Meclis’in açılmasını bekleyeceğini dile getirenler kadar partinin ekim ayı başında yapacağı kampta vekillerin nabzını yoklayacağı, bu nedenle biraz daha bekleyeceği yorumunu yapanlar da bulunuyor.

Erdoğan’ın yapacağı kabine revizyonunun kapsamında, kimlerin kabinede kalacağı, yeni kimlerin gireceği konusunda ise farklı görüşler dile getiriliyor. Eski TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı Binali Yıldırım’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağına kesin gözüyle bakılırken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda odasının bile hazır olduğu konuşuluyor. Kabineyle ilgili tek düğümün ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kabinede kalıp kalmayacağı olduğuna dikkat çekiliyor. Yinelenen İstanbul seçiminin hemen ardından parti tabanında ve içinde Albayrak’a yönelik tepkiler nedeniyle ağırlıklı olarak kabine dışında kalacağı beklentisi sonraki aylarda değişmiş, ekonomideki gelişmeler de dikkate alınarak Albayrak’ın kabinede kalacağı yorumları yapılmıştı. Ancak son dönemde Albayrak’ın ortalıkta hiç gözükmemesi, partinin toplantılarına katılmaması kulisleri yeniden hareketlendirdi. Parti kulislerinde, “Eğer Cumhurbaşkanı, Albayrak’ı kabine dışında bırakırsa İçişleri Bakanı Soylu’ya da başka bir görev verebilir. Eğer Albayrak kabinede kalırsa ‘Albayrak Soylu’yu yedi’, tersi durumda da ‘Soylu Albayrak’ı yedi’ algısına neden olur” görüşü dile getiriliyor.

Yeni sistemle birlikte devlet işleri nedeniyle Erdoğan’ın partiye yeterince vakit ayıramadığı, bunun hem parti içinde hem de teşkilatlarla ilgili karar alma mekanizmalarında kopukluk yarattığı eleştirileri, özellikle 23 Haziran seçimlerinin ardından sık sık dile getirilmişti. Erdoğan’ın bu eleştirileri ve olası yeni partilerin partiyi olumsuz etkileyeceği değerlendirmelerini dikkate alarak bazı değişiklikler yapabileceği kaydediliyor. Bunun için halen tek olan cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının artırılarak Erdoğan’ın partiye daha fazla zaman ayırmasının sağlanması üzerinde durulduğu belirtiliyor.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ALINABİLİR
Olası bir kabine revizyonunda, yeni sistem nedeniyle Meclis dışından atanan bakanların parti politikalarına ve siyasete yeterince uyum sağlayamadıkları eleştirileri nedeniyle kabineye daha çok milletvekillerinden ismin girebileceği konuşuluyor. Ancak milletvekillerinin bakan olmasıyla TBMM üyelikleri düştüğü için bunun sayısının komisyonlardaki çoğunluk hesabına göre belirleneceğine dikkat çekiliyor.

ÖZEL SEKTÖR İÇİN İSTİFA ETMİŞ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’da İETT’de sakallılarla uğraşmaya başladılar. Benim dönemimde de bir albayı getirdiler İETT’nin başına. Dedi ki ya sakal ya istifa. Ben de ertesi gün istifamı verdim ayrıldım” sözlerinin gerçeği yansıtmadığı, özel sektörde daha iyi iş bulduğu için işinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Malatya’da Önder İmam Hatipliler buluşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyede çalışan personelin kılık kıyafeti ile uğraştığını ileri sürerek, “İstanbul’da İETT’de sakallılarla uğraşmaya başladılar. Benim dönemimde de bir albayı getirdiler İETT’nin başına. Personellerin sakalını kesiyordu. En son ben kaldım. Benim de sakalım vardı, beni de çağırdı. Dedi ki ya sakal ya istifa. Ben de ertesi gün istifamı verdim ayrıldım” dedi. Erdoğan’ın sözlerinin ardından sosyal medyada Erdoğan’ın kendi el yazısıyla yazdığı dilekçeye yer verildi. 18 Haziran 1981 tarihli dilekçede “Özel sektörden almış olduğum uygun iş teklifi sebebiyle 18.06.1981 tarihiyle istifa etmek istiyorum. Hak kazanıp da kullanmadığım yıllık ücretli iznimin ihbar önellerime ait çalışacağım 32 günlük yasal süreden düşürülerek çıkışımın yapılmasını saygılarımla arz ederim” ifadeleri yer alıyor. İktidara yakın Sabah gazetesinin 24 Eylül 2014’te yayımladığı haberde, 1974 yılında İETT’ye sınav ile giren ve kurumun spor servisinde 7 yıl çalıştıktan sonra 1981’de işten ayrılan Erdoğan, istifasına gerekçe olarak ise özel sektörden almış olduğu uygun iş teklifinin olduğu belirtiliyor.

77
Allah (CC) / Allah var gam yok
« : 11 Eylül 2019, 07:41:39 »
Allah var Gam yok...

78
Sözler / RotaSız
« : 11 Eylül 2019, 07:37:11 »
Ben seviyorsam Sen bahanesin

79
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Abdülhakim Sancak Camisi'nin "Vahdette kesret, kesrette vahdet" fikriyle tasarlandığını belirterek, "Yapıda sadece ana ibadet mekanı değil, tüm mimari unsurlar bu biçimde ele alınmıştır. Minarenin yüksekliği 39 metre olup, köklü bir eğitim kurumunun camisi olması hasebiyle kamış kalem biçiminde tasarlanmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde inşa edilen Abdülhakim Sancak Camisi'ni cuma namazının ardından ibadete açtı.

Açılışta konuşan Erdoğan, caminin, önünde revaklı avlusu, abdesthanesi ve çevresiyle beraber 11 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildiğini dile getirerek, konumu itibarıyla üniversite yerleşkesi dışından da rahatça görülen caminin modern mimariyle yapıldığını söyledi.

Erdoğan, "Vahdette kesret, kesrette vahdet' fikriyle tasarlanan yapıda, sadece ana ibadet mekanı değil, tüm mimari unsurlar bu biçimde ele alınmıştır. Minarenin yüksekliği 39 metre olup, köklü bir eğitim kurumunun camisi olması hasebiyle kamış kalem biçiminde tasarlanmıştır." diye konuştu.

"ANA İBADET MEKANI 4 CEPHEDEN IŞIK ALIYOR"

T planlı ve betonarme olarak inşa edilen caminin, 26 metre çapında ve 21 metre yüksekliğinde merkezi kubbeye sahip olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cami alt kat, harim katı ve bir mahfil katı olmak üzere 3 katlı bir yapı görünümünde olup, 790 metrekare taban alanına oturmakta. Gerçekten hattıyla sade bir yapı olarak içeride ibadet esnasında bunu yaşama fırsatını bulduk. 120 metrekarelik mahfil katı ile birlikte toplam inşaat alanı 1700 metrekaredir. 500 metrekarelik abdesthane, 170 metrekarelik revak altında yer alan çok amaçlı alanlar, külliye içindeki diğer kapalı mekanları da oluşturmaktadır. Ana ibadet mekanı normal saf düzeninde, 2 bin 450 kişiliktir. Avlusuyla beraber caminin kapasitesi 4 bin kişiye çıkmaktadır. Mihrap doğal taştan, minber ve kürsü ise ahşaptan üretilmiştir. Akustik itibarıyla da gerçekten güçlü bir akustiğe sahiptir. Ana ibadet mekanı, iç-dış birliğini sağlayacak biçimde, 4 cepheden ışık almakta ve ferah bir iç mekan hissi vermektedir. Cami içerisinde farklı kısımlarda yer alan hat yazıları anlamları ve verdiği mesajlar itibarıyla da mimari bir bütünleşmeyi ortaya koymaktadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu vesileyle Sancak ailesi ve Vakfına şahsı, milleti adına şükranlarını dile getirerek, "Bildiğiniz gibi müjde büyük, 'Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben de cennette onlar için bir mescit inşa ederim' buyuruyor Rabb'imiz. Dolayısıyla bu hayrın Ayazağa Kampüsü'nde özellikle gençlerimiz için çok önemli bir fırsat, imkan olduğunu düşünüyorum. Tekrar hayır sahiplerini tebrik ediyorum." dedi.

80
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti genel başkanlığından ayrıldığı kongreyi hatırlatarak "O gün bir duruş sergileseydi birileri buna mani mi olacaktı?" dedi.

AKP  Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı radyo programında Ahmet Davutoğlu ve yeni parti tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal, "Sayın Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlıktan ayrıldığı kongrede yaptığı bir konuşma vardır. O konuşmada kendi pozisyonunu, bundan sonraki siyasi pozisyonunu, siyasete bakış açısını, AK Parti’ye bakış açısını, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bundan sonraki sürece dönük bakış açısını, ümmet coğrafyasına bakış açısını paylaştı. Orada söyledikleriyle bugün söyledikleri arasındaki farka baktığınızda burada açık bir tenakuz var, büyük bir muğlaklık var" şeklinde konuştu.

Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer rahatsız olduğu şeyler vardıysa, o gün o konuşmayı yapmaya çıktığında birileri o konuşmayı ona zorla mı yaptırdı? Eğer o gün yanlış olduğunu düşündüğü şeyler vardıysa, o gün o sahneye çıktığında, mikrofonu eline aldığında yanlış gördüğü şeyler vardıysa bunları söylemesine birileri engel mi oldu? Şimdi hani duruştan bahsediyor ya eğer o gün bir duruş sergileseydi birileri buna mani mi olacaktı?"


81
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun ağabeyi Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden milletvekili olan, Saadet Partisi'nde de çeşitli görevler alan Ömer Vehbi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.


Ağabeyi açtı ağzını yumdu gözünü: "Türkiye tepetaklak bir kaosa sürükleniyor"
Ağabeyi açtı ağzını yumdu gözünü
04.09.2019
16.2k
Shares
 15.9k


İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun ağabeyi Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden milletvekili olan, Saadet Partisi'nde de çeşitli görevler alan Ömer Vehbi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu yılın başında Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirdiği Nihat Hatipoğlu'nun ağabeyi olan Ömer Vehbi Hatipoğlu, paylaşımlarıyla sosyal medyanın gündemine girdi.

Ömer Vehbi Hatipoğlu, AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'nın AKP'den kesin ihraç istemiyle AKP Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine değindi.

"TÜRKİYE TEPETAKLAK BİR KAOSA SÜRÜKLENİYOR..."

82
ABD'li kahve zinciri Starbucks'tan kahve satın alan 'Aziz' isimli Müslüman bir adam, isminin yazması gereken bardağı gördüğünde şok oldu. Adamın elindeki bardakta, terör örgütü IŞİD'in İngilizcesi olan ISIS yazıyordu...

ABD’nin Philadelphia şehrindeki Starbucks’ta verdiği kahve siparişi sırasında ismini görevliye ‘Aziz’ olarak söyleyen Abdülaziz Niquel Johnson adlı Müslüman adam, kahve bardağının üzerinde isminin, terör örgütü IŞİD’in İngilizce kısaltması olan ‘ISIS’ şeklinde yazıldığını görünce duruma tepki gösterdi.

Kahve siparişi verdiği sırada üzerinde geleneksel dini kıyafetleri bulunduğu için isminin ISIS olarak değiştirilmesinin “İslam karşıtı” düşüncelerden kaynaklandığını belirten Johnson, Starbucks şirketinden şikayetçi oldu.

40 yaşındaki Abdülaziz Niquel Johnson, ”Şok oldum ve öfkelendim. Bunun bir ayrımcılık olduğunu hissettim” dedi.

Starbucks: Heceleme hatası

Starbucks’tan yapılan açıklamada ise inceleme sonucu Johnson’un adının yanlışlıkla “ISIS” olarak hecelendiğinin tespit edildiği ve olayın herhangi bir ayrımcılık veya ön yargıdan kaynaklanmadığı savunuldu.

84
Video paylaş / Geveze.org Sohbetviva.com
« : 04 Eylül 2019, 00:19:57 »

85
Video paylaş / İrcforumlari.net Sohbetviva.com
« : 04 Eylül 2019, 00:16:08 »

86
 

İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim tırmanıyor! BBC muhabirinden çatışma uyarısı
İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim tırmanıyor! BBC muhabirinden çatışma uyarısı
Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor. İsrail geçen günlerde Lübnan'dan İsrail tarafına tanksavar atışı yapıldığını ve İsrail ordusunun saldırıya karşılık verdiğini açıklamıştı. BC Savunma ve Diplomasi Muhabiri Jonathan Marcus, ciddi bir çatışmanın yeniden alevlenebileceğine dikkat çekti.
 03.09.2019 16:20
BBC Savunma ve Diplomasi Muhabiri Jonathan Marcus, bugün kaleme aldığı, “İsrail ve Hizbullah: Son karşılıklı saldırılar daha büyük bir çatışmaya dönüşür mü?” başlıklı analiz yazısında, “Emareler halen ciddi bir çatışmanın muhtemelen kapıda olduğuna işaret ediyor” dedi.

İsrail ve Lübnan'daki Hizbullah örgütü arasındaki son karşılıklı saldırılar sona da ermiş olabilir devamı da gelebilir. Ancak emareler halen ciddi bir çatışmanın muhtemelen kapıda olduğuna işaret ediyor.

İsrail Hizbullah'ın Beyrut'taki kalesini vurunca ortalık kızıştı

Şimdilik operasyonları durdurmaları her iki tarafın da çıkarına. Hiçbiri büyük çaplı bir savaş istemiyor. Şiddet sarmalını tırmandıran, İsrail'in Hizbullah'ın Beyrut'taki kalesi olan Dahiya mahallesini vurmasıydı.Bu, askeri analistlerin diliyle, "angajman kurallarının ihlâli" olarak algılandı.
İsrail ve Hizbullah güçlerinin doğrudan karşı karşıya gelmeleri oldukça nadir görülüyor

Bu, 2006'da İsrail ve Hizbullah arasındaki savaştan beri İsrail'in Lübnan'ın başkentine düzenlediği ilk saldırıydı. Açıkçası İsrail ve Hizbullah güçlerinin doğrudan karşı karşıya gelmeleri oldukça nadir görülüyor.

Bu, İran'ın Hizbullah gibi bölgedeki müttefiklerine sağladığı füzelerin isabet hassasiyetini ve menzilini geliştirme çabasına dair projesinin bir parçası olarak görülüyor.Bu saldırıya Hizbullah'ın hızlı bir yanıt vereceği aşikardı, İsrail ordusu da gerekli ön hazırlıkları yaptı: cephaneleri hazırladı, yapılması önceden planlanan tatbikatı iptal etti ve hedef alınabilecek sınır bölgesindeki devriyelerin sayısını azalttı.

88
Son dakika Haberleri / 2019 PÖH Alımı
« : 31 Ağustos 2019, 12:52:14 »
Polis Özel Harekat (PÖH) ve Kadın Polis Alımı İlanı Yayınlandı

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre lise mezunu Polis Özel Harekat alımı ve 2019 2020 yılı eğitim yılı için Kadın Polis Memuru ve Komiser yardımcısı Alınacak. PÖH alımı 2019 ne zaman yapılacak? sorusu arama motorunda oldukça fazla aranmaya başladı. Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacak. PÖH alımı 2019 ne zaman yapılacak? diye merak edenler için detaylı bilgi haberimizde..

Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2019 tarihli yayımına göre önemli kararlar alındı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre kadın erkek komiser yardımcısı ve Polis özel harekat alımı yapılacak. Yayımlanmış olan duyuruya göre ilan hakkında detaylar verilmedi ve ilerleyen dönemlerde ayrıltılı bilginin polis akademisi başkanlığı tarafından yayımlanacağı belirtildi.

2000 KOMİSYER YARDIMCISI ALIM İLANI:

Polis Akademisi Başkanlığı tarfından gelmiş olan duyuruya göre, 2019 ve 2020 yılı eğitim öğretim yılı için Lisans mezunları arasından kadın erkek komisyer yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezine) yapılacak.

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

İlan ne Zaman Yayımlanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan ilana göre Ön Başvuru tarihleri ve başvuru kılavuzu KPSS sonuçları sonrası yayımlanacak. 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış olan Lisans KPSS sınavı sonucu sonrası ilgili duyuru (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilecektir.

500 PÖH ALIMI:

Yine Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 25. Dönem POMEM kapsamda PÖH olarak yetiştirilmek üzere lise mezunu veya dengi okul mezunları arasından veya Ön Lisans ve Lisans meuznları arasından 500 kişilik kadro ile polis alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Söz konusu 2019 PÖH alımı ilanına sadece Kadın adaylar başvuru yapabilecektir. Bu kapsamda en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.


 
Polis Özel Harekat (PÖH) ve Kadın Polis Alımı İlanı Yayınlandı - 2019 PÖH Alımı
   

Polis Özel Harekat (PÖH) ve Kadın Polis Alımı İlanı Yayınlandı - 2019 PÖH Alımı
31 Ağustos 2019, 10:41 Emniyet Personeli
Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre lise mezunu Polis Özel Harekat alımı ve 2019 2020 yılı eğitim yılı için Kadın Polis Memuru ve Komiser yardımcısı Alınacak. PÖH alımı 2019 ne zaman yapılacak? sorusu arama motorunda oldukça fazla aranmaya başladı. Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacak. PÖH alımı 2019 ne zaman yapılacak? diye merak edenler için detaylı bilgi haberimizde..


Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2019 tarihli yayımına göre önemli kararlar alındı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre kadın erkek komiser yardımcısı ve Polis özel harekat alımı yapılacak. Yayımlanmış olan duyuruya göre ilan hakkında detaylar verilmedi ve ilerleyen dönemlerde ayrıltılı bilginin polis akademisi başkanlığı tarafından yayımlanacağı belirtildi.

2000 KOMİSYER YARDIMCISI ALIM İLANI:

Polis Akademisi Başkanlığı tarfından gelmiş olan duyuruya göre, 2019 ve 2020 yılı eğitim öğretim yılı için Lisans mezunları arasından kadın erkek komisyer yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezine) yapılacak.

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

İlan ne Zaman Yayımlanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan ilana göre Ön Başvuru tarihleri ve başvuru kılavuzu KPSS sonuçları sonrası yayımlanacak. 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış olan Lisans KPSS sınavı sonucu sonrası ilgili duyuru (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilecektir.

500 PÖH ALIMI:

Yine Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 25. Dönem POMEM kapsamda PÖH olarak yetiştirilmek üzere lise mezunu veya dengi okul mezunları arasından veya Ön Lisans ve Lisans meuznları arasından 500 kişilik kadro ile polis alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Söz konusu 2019 PÖH alımı ilanına sadece Kadın adaylar başvuru yapabilecektir. Bu kapsamda en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.



İlan Ne Zaman Yayımlanacak?
25. Dönem POMEM PÖH alımı için Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Polis Akademisi Başkanlığından:

25. DÖNEM POMEM ÖZEL HAREKAT SINAVINA DAİR DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem
POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

PÖH BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; sabıka ve sicil kaydı temiz olmak,
Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

89
Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın danışmanlarından biri olan ve İstanbul’da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin kilit ismi Suud El-Kahtani’nin 6 gün önce zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi en yakın danışmanlarından olan ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin de kilit ismi olan Suud El-Kahtani'nin öldürüldüğü iddia edildi. Daha önce de Suudi medyasında ortadan kaybolduğu haberleri yapılan ve Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan'da yürütülen soruşturmasında hakim karşısına çıkarılan 11 kişi arasında bulunmayan Kahtani'nin 6 gün önce zehirlenerek öldürüldüğü iddiası sosyal medya yer aldı. Norveç'te yaşayan Filistinli aktivist İyad El Bağdadi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Dün sabah, Suud El-Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü haberini aldım" ifadelerini kullandı.

SUUDİ YETKİLİLERDEN HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI
Geçen Ekim ayında Muhammed bin Salman'ın, Kaşıkçı'yı öldüren infaz timinde bulunan ve cinayetin kilit ismi olan Kahtani'nin siyanür ile zehirlendiği öne sürülürken Suudi yetkilileri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.
KAŞIKÇI'YI KATLEDEN EKİBİN BAŞINDAYDI
İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini düzenleyen ekibin başında olduğu iddia edilen Suud El-Kahtani'nin geçtiğimiz Ocak ayında ortadan kaybolduğu ifade edilmişti.
KAHTANİ KİMDİR?
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a en yakın isimlerden olan ve Veliaht Prens'in basın danışmanlığını yapan Suud El-Kahtani'nin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için İstanbul'a gönderilen suikast timinin lideri olduğu ileri sürülüyor. Suudi Arabistan'da muhalifleri gözaltına alan isim olduğu kaydedilen Kahtani, ABD'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptırım listesine aldığı 17 kişi arasında yer alıyor. Kahtani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerine görevden aldırdığı üst düzey beş kişiden biriydi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Kahtani hakkında ''tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme'' suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

90
Feyzioğlu uyardı! İçlerinde çok sayıda ajan var
CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Pençe-3 Operasyonu ve son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu Türkiye'nin güneyindeki gelişmelere dikkat çekerek, "Türkiye'nin şu anda en kritik şehri Hatay'dır" dedi.

Metin Feyzioğlu şunları söyledi:

"Suriye'deki ve Kuzey Irak'taki petrolü, Türkiye'yi devre dışı bırakarak doğrudan Akdeniz'e aktarımı için bir plan yapılmış durumda. Ancak geliyorlar ve Hatay'a duvara çarpar gibi çarpıyorlar. Terör örgütü PKK'nın tabanı olmamasına rağmen Amanoslar'da varlık gösterme çabasını da iyi okumak gerekli. Şu anda Hatay'da bulunan Suriyeliler içerisinde çok sayıda ajan var. PKK'nın, YPG'nin ajanları var. Bu projeye göre Hatay'ın parçalanması gerekiyor. Şu anda en kritik il Hatay."

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22