sohbetreklam

Gönderen Konu: Mührü Süleyman Yüzük  (Okunma sayısı 759 defa)

Çevrimdışı xtc14

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 35
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
Mührü Süleyman Yüzük
« : 11 Ağustos 2021, 19:58:48 »
Mührü Süleyman yüzük ise her daim merak edilen ve hikayesi ile de dikkatleri üzerine çeken bir yüzüktür. Efsanelere bile konu olmuş olan bu yüzük gücün simgesi olarak da kabul edilmektedir. Gizemi ile dikkat çeken bu yüzüğün Tanrı tarafından Hz.Süleyman’a verildiği söylenmektedir. Bu yüzük aslında bir mühürdür. Müslümanlar bu yüzüğü mühür olarak kullanmayı tercih ederken Hz.Süleyman onu yüzük olarak kullanmıştır. Mührü Süleyman yüzük bir diğer adı ile Hz. Süleyman yüzüğü taşıyan kişiye olağanüstü güçler verdiği söylenmektedir. Mührü Süleyman üzerinde ne yazıyor sorusu da merak konusu olmuştur.

Bu yüzüğün üzerinde meleklerin ve sayılı insanların bildiği Tanrı’nın gizli ismi olan “İsmi Azam” duası yer almaktadır. Gizemli hali ile de dikkat çeken bu yüzük son zamanlarda herkes tarafından beğeni ile kullanılmakta ve dikkat çekmektedir. Sizlerde şıklık yarışında önde olmak ve girdiğiniz ortamlarda gözlerin üzerinizde olmasını istiyorsanız Elmas İş gümüş tasarım atölyesinin modayı takip eden gümüş Hz.Süleyman yüzük modelleri arasından seçim yapabilir ve şıklığı yakalayabilirsiniz. Mührü Süleyman yüzük modellerini görmek ve satın almak için hemen tıklayınız.

Mührü Süleyman Anlamı Nedir?
Mührü Süleyman kimi araştırmalara göre Adem’in taşıdığı ve ona ait olan bir yüzüktür. Adem’in cennetten çıkarken bu yüzüğü “Arşa” bıraktığı söylenmektedir.  Sonrasında ise bu yüzüğü Cebrail bulmuştur. Cebrail yüzüğü hemen Tanrıya getirmiştir. Tanrı’da yüzüğün Süleyman’a verilmesini emretmiştir. Cebrail de yüzüğü hemen Hz. Süleyman’ a teslim etmiştir. Bu rivayet sebebi ile de yüzüğün cennetten geldiği söylenmektedir. Süleyman’ın mührü her dinde farklı isimler ile anılmıştır. Müslümanlar bu yüzüğe “Hatem-i Süleyman” adını verirken, Hıristiyanlar peygamberin babası olan Hz.Davud nedeni ile bu yüzüğü “Davut Yıldızı” ismini vermişlerdir. Hz.Süleyman’ın İsrail oğullarından olması sebebi ile mühür Yahudiler nezdinde de ayrı bir öneme sahiptir. Bu nedenle İsrail bayrağında da bu sembol yer almaktadır.

Kaynak: https://www.osmanlipazar.com/kisiye-ozel-muhru-suleyman