sohbetreklam

Gönderen Konu: YOUTUBE'DE KALİTELİ CANLI YAYIN NASIL AÇILIR ?  (Okunma sayısı 1096 defa)

Çevrimdışı RotaSız

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 428
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
YOUTUBE'DE KALİTELİ CANLI YAYIN NASIL AÇILIR ?
« : 19 Aralık 2020, 21:30:04 »
rtık canlı yayın yaparak kanalımızı daha çok kişiye eriştirmek mümkün. Onlarca kişi canlı yayın açıyor. Bunların arasından çıkmanın da en kolay yolu kaliteli içerikler üretilmek. Canlı yayın kaydı yapılan ve çekilen bir yayını, sosyal medya siteleri veya video paylaşım siteleri üzerinden canlı olarak yayınlamak çok kolay hale geldi. YouTube, Akamai, Ustream, ve Wovza gibi popüler medya sitelerinden OBS STUDİO aracılığı ile canlı yayın yapabilirsiniz.

YouTube gibi canlı yayın yapılan kanallarda dikkat edilmesi gereken şey kullanılan program, encode ayarlarınız, ve internet hızınızdır.

Video besleyici, en kolay anlatımla, video sinyalini IP sinyale çevirip internet ortamındaki herhangi bir server ya da CDN hesabına gönderen cihazdır. OBS STUDİO, kendi içerisinde bir video besleyiciye, gömülü bir encoder a sahiptir. Youtube üzerinden yayınlamak istediğiniz yayını OBS STUDİO aracılığı ile yaptığınızda, harici bir encoder cihazına ihtiyacınız yoktur.

OBS STUDİO encoder işleminde stream işlemini, RTMP streaming using H.264 (ex. Adobe® Flash® Media Server), Microsoft® Windows Media® Push/Pull, ve browser-based streaming applications formatlarında yapabilmektedir.

Youtube kanalınıza canlı yayın yaparken, Youtube sayfanızı açıp yeni bir canlı akış oluşturmanız gerekiyor ve oluşturduğunuz akışın ismi, başlangıç saati gibi basit ayarlamaları yapmanız gerekir. Daha sonra Youtube tarafından belirlenen profilde, akışınızı oluşturup bir sonraki kısımda canlı yayın adresi ve ID sini almanız gerekir. Sonrasında yapmanız gereken tek şey, almış olduğunuz stream adresini ve ID sini OBS STUDİO içerisindeki encoder ayarlarına yazmaktır. Devamında stream yapacağınız video çözünürlüğünü belirlemeniz gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta internet upload hızınızdır. Örneğin, çözünürlüğü 720p olarak belirleyecekseniz minimum 3 megabitlik bir internet upload hızına ihtiyacınız vardır.

Bu ayarları OBS STUDİO üzerinde yaparken çözünürlüğü belirleyip, KJ, logo veya altyazı gibi grafikleri video üzerine ekleyip canlı yayın işlemini başlatabilirsiniz. Youtube’dan canlı yayın yaparken aktardığınız görüntü, Youtube’un kontrol mekanizmasından dolayı 10-15 (delay) saniye gecikmeyle izleyiciye yansır.
Tabiki MerinoS Ve TahiRova KoyunLarı PLatformu SAYFASINDA GÖZLEMLER YAPABİLİRSİNİZ.
YOUTUBE LİNKİMİZ: https://www.youtube.com/channel/UC7WLi2OfgPAs8NlohIdA9gQ
https://www.youtube.com/channel/UC7WLi2OfgPAs8NlohIdA9gQ

<a href="http://YOUTUBE KANALIMIZ https://www.youtube.com/channel/UC7WLi2OfgPAs8NlohIdA9gQ" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://YOUTUBE KANALIMIZ https://www.youtube.com/channel/UC7WLi2OfgPAs8NlohIdA9gQ</a>
GidenLerin ArkaSından YakmıŞım 1 Cigara GeLenLeri İzLiyoruM...