sohbetreklam

Gönderen Konu: İbadet  (Okunma sayısı 1310 defa)

Çevrimdışı RotaSız

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 428
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
İbadet
« : 03 Ağustos 2019, 20:58:45 »
İbadet denildiği zaman, akla ilk gelen yüce Allah için yapılan belli başlı dini farizalar gelir. Bu deyimde duâ, namaz, haç veya oruç gibi ameller sayabiliriz. Ama aslında inananların güncel hayatındaki bütün amelleri birer ibadet olmalısı gerekir. Çünkü yüce Allah’ın rızası için yapılan (hayırlı işler) veya yapılmayan (hayırsız işler) her amel İslam-i anlayışa göre bir ibadet derecesindedir. Yeter ki niyet halis olsun ve o işlenen veya işlenmeyen amel Rabbimiz’in kurallarına uysun. Mesela okula gitmek dahi, yüce Allah’ın ilim öğrenme farzını yerine getirmek niyetiyle işlenirse – İslam’a göre geniş anlamda bir ibadettir.

Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’inde şöyle buyurmuştur: „Cinleri ve insanları ancak Bana kulluk etmeleri için yaratmışımdır.“ (Kur’an-ı Kerim 51:56) İnsanların yaratılışı demek ki ancak bu sebebe bağlıdır. Peki âlemlerin Rabbi olan yüce Allah’a nasıl kulluk edilir? Bütün amelleri O’nun rızasını gözeterek ile işlemekle. Tam O’nun emrettiği şekilde, başka bir şekilde değil. Fakat amellerin kabûlü ve geçerliliği için ön şart imandır. İman olmadıkça hiç bir amel yüce Allah indinde geçerli değildir velev ki o amel büyük olsa dahi. Çünkü yüce Allah şöyle buyurmuştur:

„Allah kendisine ortak koşmayı elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse, şüphesiz büyük bir günahla iftira etmiş olur.“ (Kur’an-ı Kerim 4:48)

„Verdiklerinin kabul olunmasına engel olan, Allah'ı ve Peygamberini inkar etmeleri, namaza tembel tembel gelmeleri, istemeye istemeye vermeleridir.“ (Kur’an-ı Kerim 9:54)

Hülasa bir amelin veya dûanın kabûlü için şu üç şart gereklidir: İman, ihlas (Allah’ın rızası için) ve emredildiğimiz gibi o ameli işlemek. Bir veya bir kaç unsur eksik olursa o dûanın veya amelin hiç bir değeri olmaz.

Bu hususta dünyanın içinde bulunmuş olduğu karanlık ve problem dolu günlerin sırrı yatmaktadır. Halbuki milyonlarca belki de milyarlarca insan yüce Allah’a her gün huzur için dûa etmektedir. Ancak dûalarımızın etkisi pek oluşmamaktadır. Çünkü: „Onların çoğu, ortak koşmadan Allah'a inanmazlar.“ (Kur’an-ı Kerim 12:106)
GidenLerin ArkaSından YakmıŞım 1 Cigara GeLenLeri İzLiyoruM...